Територіальна громада (ТГ) як засновник, керівництво школи й орган управління освітою ТГ зобов’язані забезпечити комфортні умови для навчання учнів та праці вчителів. Це стосується й організації гарячого харчування у шкільній їдальні та/або буфеті. На сьогодні школи мають свої бухгалтерські служби. Вони ведуть бухгалтерський облік активів, доходів, витрат і господарських операцій, пов’язаних із діяльністю шкільної їдальні та/або шкільного буфету. Як облікувати ці операції,— у консультації.
Що врахувати
Те, як облікувати активи, доходи, витрати й господарські операції, пов’язані з діяльністю шкільної їдальні та/або шкільного буфету, залежить від способу, за яким організували харчування учнів, які підлягають й не підлягають безоплатному гарячому харчуванню за рахунок коштів місцевих бюджетів. Тож насамперед поговоримо про те, як ТГ та керівництво школи вирішують, як організувати гаряче харчування у шкільній їдальні та⁄або буфеті, а також як фінансують цей процес.