Бюджетна установа, яка не має власної матеріально-технічної бази для приготування їжі, може організувати харчування за принципом кейтерингу. Це зручне рішення, але воно потребує чіткої організації. Закцентуємо увагу на основних моментах закупівлі кейтерингових послуг і вимогах до постачальника. Дізнаєтеся також, який код економічної класифікації видатків бюджету (далі — КЕКВ) обрати для оплати кейтерингу та як облікувати отримання таких послуг.
Що таке кейтеринг
Визначення поняття кейтерингу знаходимо в пункті 3 Порядку № 305:
Кейтеринг — спосіб організації харчування здобувачів освіти / дітей, що передбачає доставку і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування.
Керівник закладу освіти за погодженням із засновником цього закладу визначає режим та спосіб організації харчування з урахуванням:
- наявної матеріально-технічн...