Харчування без кухні, або Як працює кейтеринг у бюджетній сфері

Бюджетний процес
24 липня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Кейтерингові послуги: хто має право надавати; які основні вимоги до постачальників; що передбачити в договорі закупівлі; як відобразити в бухобліку

user icon
Анна Ляшенко
експерт з бюджетного обліку Експертус Головбух, Київ

    Бюджетна установа, яка не має власної матеріально-технічної бази для приготування їжі, може організувати харчування за принципом кейтерингу. Це зручне рішення, але воно потребує чіткої організації. Закцентуємо увагу на основних моментах закупівлі кейтерингових послуг і вимогах до постачальника. Дізнаєтеся також, який код економічної класифікації видатків бюджету (далі — КЕКВ) обрати для оплати кейтерингу та як облікувати отримання таких послуг.

    Що таке кейтеринг

    Визначення поняття кейтерингу знаходимо в пункті 3 Порядку № 305:

    Кейтеринг — спосіб організації харчування здобувачів освіти / дітей, що передбачає доставку і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування.

    Керівник закладу освіти за погодженням із засновником цього закладу визначає режим та спосіб організації харчування з урахуванням:

    • наявної матеріально-технічн...
    • Open ChapterЗміст
    • Open All VersionsВерсії публікації