Розглянемо ключові вимоги до облаштування харчоблока й покажемо на прикладі, як оприбуткувати нове кухонне обладнання та устаткування. Порядок списання залежить від того, як визначите їхній статус — запаси чи малоцінні необоротні матеріальні активи.
Ознайомтеся з вимогами
Посуд — це господарські предмети та інвентар із різних матеріалів: металу, скла, кераміки, пластмаси тощо. Його використовують, щоб готувати, зберігати, подавати й споживати їжу.
Столовий посуд буває фаянсовий, порцеляновий або з нержавіючої сталі.
Казани й каструлі на харчоблоці, а також відра, каструлі та ополоники в групах і їдальнях мають бути з матеріалів, дозволених для контакту з продуктами харчування (позитивний висновок держсанепідемекспертизи). Усі вони мають бути виміряні та промарковані (п. 1.26 гл. 1 Інструкції № 298).
Користуватися емальованим і алюмінієвим посудом закладам освіти не радять. А застосовувати пластмасовий багаторазовий, пощерблений та емальований із пошкодженою емаллю взагалі заборонено.