Обладнання харчоблока: за яким КЕКВ закупити та як облікувати

Облік
30 вересня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Підкажемо, за яким КЕКВ закладам освіти планувати витрати на облаштування харчоблоків, як оприбуткувати придбане обладнання та забезпечити відповідність харчоблоків сучасним вимогам

user icon
Анна Ляшенко
експерт з бюджетного обліку Експертус Головбух, Київ

Розберімо, як правильно облаштувати харчоблок та оприбуткувати нове кухонне обладнання й устаткування.

Організовуємо харчування

Раціональне харчування школярів базується на трьох принципах:

  • калорійність раціону має відповідати енергетичним витратам організму;
  • харчування має забезпечувати потреби дитини в енергії та правильному співвідношенні поживних речовин;
  • режим харчування має бути оптимальним. Ідеться про науково обґрунтований розподіл прийомів їжі протягом дня.

Шкільні страви мають бути не лише корисними, а й смачними та різноманітними. Саме тому в Україні триває реформа системи шкільного харчування. Завдяки їй фахівці змогли не тільки оновити меню й рецептуру, а й удосконалити організацію харчування, модернізувати харчоблоки, налагодити співпрацю з постачальниками та розпочати формувати в дітей культуру здорового харчування.

За організацію харчування й відпочинку, належне оснащення їдальні чи буфету, безпечність і якість продуктів, дотримання санітарних вимог, виконання норм і належніст...

  • Open ChapterЗміст
  • Open All VersionsВерсії публікації