Розберімо, як правильно облаштувати харчоблок та оприбуткувати нове кухонне обладнання й устаткування.
Організовуємо харчування
Раціональне харчування школярів базується на трьох принципах:
- калорійність раціону має відповідати енергетичним витратам організму;
- харчування має забезпечувати потреби дитини в енергії та правильному співвідношенні поживних речовин;
- режим харчування має бути оптимальним. Ідеться про науково обґрунтований розподіл прийомів їжі протягом дня.
Шкільні страви мають бути не лише корисними, а й смачними та різноманітними. Саме тому в Україні триває реформа системи шкільного харчування. Завдяки їй фахівці змогли не тільки оновити меню й рецептуру, а й удосконалити організацію харчування, модернізувати харчоблоки, налагодити співпрацю з постачальниками та розпочати формувати в дітей культуру здорового харчування.
За організацію харчування й відпочинку, належне оснащення їдальні чи буфету, безпечність і якість продуктів, дотримання санітарних вимог, виконання норм і належніст...